Friday, January 8, 2010

Tasik Damai

watercolour on paper

- double click to for bigger resolution-

Salam untuk semua,

Ada masanya duduk2, lepak2,.... subject matter yang dekat pun tak nampak... saya selalu lintas jalan itu, terus singgah........ tatap, renung, angin sepoi2... klassik... Tasik Puncak Perdana...

Tapi ntah lama mana pun tak tau lah, keindahan belantara tasik ini akan terus wujud di puncak ni.. tak pun tunggu hari "kontraktor2 gila tahap cipan tua nak mampus haram jadah" (KGCTNMHJ) akan merogol tasik2 dan belantara kat persekitaran ni...iskkk... Silap2 tasik ni pun depa kambus... lagi mau cakap pasal global warming kat seminar/ simposium luar negara ka?

Semoga lakaran kecil watercolour serba ringkas saya ini, turut "menyimpan" khazanah itu sebelum...whatever...:-(

Wassalam..peace..;-)

4 comments:

mohamad 'may' yawmon said...

tu diaaaa.... chantek lukisan. pandai lukis gak ka? mai lukis gamba saya!

Aidi Rahimi Ibrahim said...

mohamad 'may' yawmon: bleh la skit2.. klu brani dtg bilik sy.. sy lukiskan..;-)

HajarAznam said...

En.Aidi, post en.aidi yg ini mengingatkan saya zaman kat AD dulu, kelas drawing pertama di bukit cerakah dan diikuti di tasik shah alam....sekarang saya terfikir mengapa kelas pertama dibuat dikawasan yg dipenuhi kehijauan dan udara yang bersih mungkin ada kaitannya antara pelukis dan alam..apa pandangan en.aidi?

Aidi Rahimi Ibrahim said...

Hajar: Landscape is bigger than any things else (subject matter).. in Landscape consist every element, beside we live in big wide space.. earth.. us..;-)
Secara teknikalnya; penguasaan ruang dalam kanvas disusun atur pada komposisi..lantas menghayati bentuk (form) yang dilukis..;-)