Friday, July 16, 2010

KERETA BATERI


Salam untuk semua,

Ilustrasi di atas adalah ‘khayalan’ saya tidak berapa lama dahulu. Orang sering bertanya kepada saya, kenapa tak tukar kereta baru atau tak teringin ka nak beli kereta baru?, sering saya jawap selagi tak ada kereta bateri dibuat/ dipasarkan di negara ini dengan harga yang cukup murah, selagi itu aku tak nak tukar kereta baru.

- (kereta bateri wujud dah dekat 70 tahun dahulu) - click sini untuk lihat kereta bateri Nissan "Tama" 1947 dan model Nissan yang pakai bateri/ cell/ electric.


Jadi tak gunalah, hari-hari mai lambak brochure keta kat kedai makan lalu gebang pasal model kereta terbaru yang masih guna petrol/ minyak. Seringkali juga jika ada golongan/ individu yang datang bagi tahu saya yang model kereta baru itu cantik, luas, besar; saya tanya; “guna minyak juga ka?”, depa balas; “ya lah, ingat kereta pakai apa?”… saya tersenyum lalu berkata; “ok,.. keh keh..”… ;-)


p/s: posting ini tidak ada kena mengena dengan mana-mana organisasi-organisasi yang bakal pupus.. peace..;-)

p/s: kalau ada sebarang isu/ masalah timbul, cuba fikirkan cara penyelesaiaannya, bukan main nak bantai tak tentu pasai..;-)