Tuesday, May 26, 2009

FILEM "AMAN" Hatta Azad Khan: Script Reading dekat Tasik & Lawatan Lokasi Pengambaran

Petang tadi, telah berlansungnya sesi pembacaan skrip (script reading) dan lawatan lokasi untuk filem "Aman" di Ijok, Negeri Selangor.

Klik gambar untuk blow up besar & lebih jelasHatta membuat beberapa penerangan mengenai watak, dan pengambaran sebelum pembacaan skrip. Sebelahnya adalah Syahrul Fitri (Casting/ Acting Director)Tekun. Watak "dua beranak", Erman Manan & Shafimie.


Tempat berlansung Script Reading.Azlee Senario sedang mendalami skrip.Rozita Che Wan.Rozita Che Wan in different angle.Lan PetPet yang sentiasa meng-kelakar-kan suasana.Pantang nampak kamera (tak kira kamera still pun), sentiasa in character.Mas MuharniMas Muharni dan Rafizah Hussin (Fifi)Fifi... pendatang baru dalam skrin Malaysia?Take a breakLan PetPet diam seketika semasa makan. Kelihatan Hamzah Tahir (Baju Hitam) di sebelah.Nurhafifi (Costume Designer/ Wardrobe) bersama pembantu-pembantu setianya.Mastura berbaju hijau (P.M.) bersama tenaga produksi yang lain.Krew sedang berbincang untuk memantapkan lagi produksi "Aman" ini.Nur Azrahany @ Hani. Pembantu Prof Dr Hatta.
She should be on screen.. just a thought.Tasik berlangsung Script Reading


selesai script reading, krew & para pelakon tiba di lokasi pengambaran untuk lawatan.Rumah "Aman"


Pengarah membincangkan mengenai perihal pengambaran.Pengarah berdiskusi dengan dua watak utama.Hani bercakap dengan Roziiiitaaa...."Gadget Boy" Aman mencuba props yang akan digunakan nanti.Krew yang bersiap sedia untuk pengambaran bermula 28hb nanti... jeng!jeng!
The Cast & The Crew (Aman).... moga aman-lah segalanya nanti

_________________

"Peace"

AMAN