Friday, May 22, 2009

PEACE




"Do you know what is better than charity and fasting and prayer? It is keeping peace and good relations between people, as quarrels and bad feelings destroy mankind."

(Muslim & Bukhari)


“If you want to make peace with your enemy, you have to work with your enemy. Then he becomes your partner.”

(Nelson Mandela)


“If we wish to create a lasting peace we must begin with the children.”

(Mahatma Gandhi)


“Imagine all the people living life in peace. You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope someday you'll join us, and the world will be as one…Give peace a chance.”

(John Lennon)


_____________________________________

Selamat Malam
- Peace -




7 comments:

Maya said...

Maya suka entry 'peace' nih dan ingin kongsi kata2 dari idola Maya. “When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.” ~Jimi Hendrix [1942-1970]

AAH said...

AMAN!!!! FILEM AMAN!!!!!

Aidi Rahimi Ibrahim said...

Thanks Maya, Jimi & Lennon speak about peace in their songs. Mari kita mulakan Revolusi Peace terbaru. "NEW HIPPIES REVOLUTION",hmm.. no drugs, no hatred, no war, no power greed, no political boundaries..Peace & Love.

kadang2 dah jemu/ muak/ lali dgn 'berbagai keruntuhan' semasa.

:-) PEACE

Sdra AAH: Kebetulan, kebetulan FILEM "AMAN" muncul dalam hidup kita.. hehehe. :-)
Perhatian; kami akan mula shoot Filem bertajuk "AMAN" (Arahan Hatta Azad Khan) bermula 28hb ini. Semoga "aman"-lah sepanjang pengambaran "Aman" nanti. Saya buat apa lagi.. Still photo lah sbb itu je yg saya tau. AAH buat..ape..casting?..production.

Junaidi Asmara said...

perkataan paling banyak digunakan selain "fuck".

Angkat dua jari masa ambil gambar, kata "peace"

Angkat satu jari, tunjuk pada driver lori yang pandu laju kata "fuck"

the real meaning, who knows?

Aidi Rahimi Ibrahim said...

Junaidi: Tak kan kamu tak faham "fuck finger sign" dengan "peace finger sign" kot??? hehehe...u funny, bro. tersangat basic sangat nih, bro. hahahahahaha.

- one fingering = WAR
- two fingering = PEACE

basic understanding. :-)
Peace.

SarjaN yO said...

En Aidi...saya ada tengok Press Conference Filem "Aman" dalam Awani semalam...Tahniah untuk warga TEKA...GooD LucK...NAk ikut gak shooting...hAhAhA...
Oh ya,keamanan untuk MAlaysia zahirnya ada tapi batinnya terlalu sukar digambarkan...keamanan untuk dunia zahirnya bergolak tapi batinnya kita masih hidup tampa diganggu...Jadi,hujan emas dinegeri org,hujan batu inegeri sendiri...batu permata ada,batu bata ada...Eh,apa aku mengarut ni...hAhAhA...Peace for everyone...Salam Seni...

DERIA said...

Salam perkenalan, sdra.=)