Tuesday, May 26, 2009

FILEM "AMAN" Hatta Azad Khan: Script Reading dekat Tasik & Lawatan Lokasi Pengambaran

Petang tadi, telah berlansungnya sesi pembacaan skrip (script reading) dan lawatan lokasi untuk filem "Aman" di Ijok, Negeri Selangor.

Klik gambar untuk blow up besar & lebih jelas



Hatta membuat beberapa penerangan mengenai watak, dan pengambaran sebelum pembacaan skrip. Sebelahnya adalah Syahrul Fitri (Casting/ Acting Director)



Tekun. Watak "dua beranak", Erman Manan & Shafimie.


Tempat berlansung Script Reading.



Azlee Senario sedang mendalami skrip.



Rozita Che Wan.



Rozita Che Wan in different angle.



Lan PetPet yang sentiasa meng-kelakar-kan suasana.



Pantang nampak kamera (tak kira kamera still pun), sentiasa in character.



Mas Muharni



Mas Muharni dan Rafizah Hussin (Fifi)



Fifi... pendatang baru dalam skrin Malaysia?



Take a break



Lan PetPet diam seketika semasa makan. Kelihatan Hamzah Tahir (Baju Hitam) di sebelah.



Nurhafifi (Costume Designer/ Wardrobe) bersama pembantu-pembantu setianya.



Mastura berbaju hijau (P.M.) bersama tenaga produksi yang lain.



Krew sedang berbincang untuk memantapkan lagi produksi "Aman" ini.



Nur Azrahany @ Hani. Pembantu Prof Dr Hatta.
She should be on screen.. just a thought.



Tasik berlangsung Script Reading


selesai script reading, krew & para pelakon tiba di lokasi pengambaran untuk lawatan.



Rumah "Aman"


Pengarah membincangkan mengenai perihal pengambaran.



Pengarah berdiskusi dengan dua watak utama.



Hani bercakap dengan Roziiiitaaa....



"Gadget Boy" Aman mencuba props yang akan digunakan nanti.



Krew yang bersiap sedia untuk pengambaran bermula 28hb nanti... jeng!jeng!




The Cast & The Crew (Aman).... moga aman-lah segalanya nanti

_________________

"Peace"

AMAN

7 comments:

Anonymous said...

perjalanan mengamankan malaysia bru saje bermula...
filem sebagai media dan mendidik masyarakat ke arah kebaikan.
=)

Coffeeholic said...

anonymus- InshaALLAH...

SarjaN yO said...

Bestnyer nampak En Aidi...Tapi apapun,yO doakan yg terbaik untuk semua krew dan menjalankan tugas menyebar fikiran rakyat dengan cara terbaik...GooD LucK for all the production team...

marinamirana said...

chantek gambar2 yg en aidi amik...

SarjaN yO said...

En Aidi,jgn lupa upload gambar terbaru shooting k...tq..

Aidi Rahimi Ibrahim said...

:-) Peace.

faiz said...

apsal rozita che wan tu makeup tebal semacam jek...sume gambo aku tgk tebal jek..tak rimas ke?