Wednesday, October 14, 2009

MELAKA 2009: PHOTO LOG

Kadang2 bila ke Melaka, saya sudah jemu mengambil gambar AFamosa (terlalu sinonim). Melaka harus dilihat dari berbagai sudut... sekurang kurangnya berikut adalah luahan diri dari sudut pandangan seorang saya yang masih gampang meneropong...



Pantai Puteri 7.00 p.m.: sekadar nak tahu "puteri" yang dimaksudkan... f/7.1 1/ 5 (Manual) - edited



Pantai Klebang ...: saya BENCI bila pantai "dipantai-kan" lagi atas nama pembangunan, bisa mampos hidupan laut, apa tak cukup tanah yg Tuhan bagi.... (photo combination)




Melaka street (dekat tempat saya menginap):.. sebuah akademi dan tempat "pembikinan" rambut.. agak eksklusif.. bukan tempat kerat kepala..huh.;-).. f/20 1/320 - manual - edited/ crop


Rumah Hasyati 3.00 p.m. .. cicah garam belacan ngan buah mangga.. hmmm, nyumm... f/ 5.6 1/ 13 (Manual - edited colour grading)

Museum UMNO Melaka.. malam yang malap... notis melihat pelita, "merah"-nya bangunan usang itu.... (f/4 - 1/6) Manual - unedited

Jonker's Walk.. malam.. di B/W-mode .. i need the texture.. f/ 7.1 1/15 Manual - edited


Well, that's it, until next time... see ya.. peace..;-)



6 comments:

SarjaN yO said...

lawa la gambartu en aidi..
oh ya,yO dah buat facebook,,, shazrul90@yahoo.com

AAH said...

nice shot Mr Aidi..

bononaladyz said...

hehe
cantiknye...


puteri di tepi laut.huhu

Aidi Rahimi Ibrahim said...

bononaladyz; you are the Princess...;-)

syafiq sulong said...

assalamualaikum...
maaplah kalau post ni terlu outdated...
sebagai penduduk Melaka, saya juga muak dengan Afomasa dimodelkan, bangunan tok moyang luis figo tu dibanggakan...
kalau en. aidi sudi, berbesarlah hati saya untuk membawa en. aidi ke suatu tempat-tempat yang unik malah diterlepas pandang oleh rakyat melaka sendiri untuk berkarya... (pemandangan bandar hilir di kuburan cina)-tempat faveret saya...

Aidi Rahimi Ibrahim said...

syafiq: msalam sdra.. pasti akan ke Melaka lagi dan lagi dgn kawan2 lain sb Melaka adalah tempat faveret saya.. sila tinggalkan no. talipon sdra di Facebook saya..;-)